Sağlık

Başhekim Yardımcısı Hemşireye Geri zekalı dedi!

İzmir’de bir devlet hastanesinde görev yapan Başhekim Yardımcısı, Görevli Hemşireler ve Sağlık Çalışanlarına “Aptal” diyerek, “Hasta Gelsin Ağzınıza Yapsın” dedi. Birlik Sıhhat Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol bu konuyla ilgili şu sözleri söyledi.

Başhekim Yardımcısı Hemşireye Geri zekalı dedi!

Birlik Sıhhat Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol: Başhekim yardımcısından sorumlu hemşiresine ve sağlık çalışanlarına kadar; “Aptal”, “HASTA GELİP AĞZINA KOYSUN” hakareti. Hasta hastaneye geldiğinde ilçe milli eğitim müdürü ve başhekim yardımcısı onu ilgili servise yönlendiriyor. Görevli sağlık çalışanlarımız ilgili mevzuat gereği hizmete gelen yöneticiden kimlik talep etmektedir.

Kronik Yorgunluktan Kurtulmak İçin 8 İpucu!

Yanında kimliğinin olmadığını ve başhekim yardımcısının kendisini koğuşa yönlendirdiğini söyleyen müdür, işini yapan sağlık çalışanlarımıza seslenerek mevzuat gereği kimliksiz hasta kayıt yapılmaması konusunda defalarca uyarıldı. , “Bir daha burada çalışamayacaksın” dedi. Ben sizin amirinizin amiriyim. Nasıl geldiğini biliyorum. Ben araştıracağım. Sen cahilsin. “Biz başhekim yardımcısıyız………. Gönderilen: Sen kimsin? ” ” Aramak……. “Bu kibirli ve kibirli insanlar başka yerde çalışsın” diyerek sağlık çalışanlarımızı kimliksiz hasta kaydı yapmaya zorluyor. “O halde bizi daha iyi anlamanız gerekiyor” diye sağlık çalışanımıza parmağını sallayıp hakaret ederek “sizin gibi cahiller yüzünden bu sorunları yaşıyoruz” diye cevap veriyor. Çalışanlarımızın isimlerini alıp işçilerimizi araştıracağına söz veren ilgili yönetici, işçilerimizin isimlerini alıyor. Elindeki kalemi sağlık çalışanlarına atıp servisten çıkıyor.

Şu ana kadar yaşananlar sağlık çalışanlarımızın sıklıkla yaşadığı olaylardır. İşin acı ve acı tarafı, sağlık çalışanlarımızı savunması ve onlara moral vermesi gereken Başhekim Yardımcımızın, bir hemşireye ve sağlık çalışanlarımıza GERİKALİ diyerek hakaret etmesidir. Olayın ardından başhekim yardımcısı muayenehanesine giden sağlık çalışanlarımıza seslenerek, “Ben hastayı gönderdim, siz benim gönderdiğim hastayı nasıl kabul etmezsiniz?” “Bu hasta dışarıdan gelen bir hasta değil, benim hastamdır” ve görüşme sırasında görevli hemşire arkadaşımıza seslenerek “DÜZENLİ ……. Bilmiyor mu? Randevuyu kendisi ayarlamadı mı? “…. Hatta biraz da öfkeyle yaptı. Ben olsam daha kötüsünü yapardım. Aranıyorsun. Hastanın gelip ağzınıza yapmasını bekliyorsunuz. Sorumlu doktoru çağıran başhekim yardımcısı, hemşirelere ve hasta kayıt görevlilerine, “Bu aptallar ne yaptıklarının farkında mı?” Ne yaptığını sanıyorlar? Umarım beyaz kod vermemişlerdir. Bana verirlerse dağıtırım. O iki aptalın odamda olmasını istiyorum. …………. “Salak ayrı konu” gibi çok ciddi hakaretlerde bulunması, ilgili servisin başındaki amirin sağlık çalışanları adına başhekim yardımcısından özür dilemesi, rapor olarak tutanak tutmanız kabul edilemez. Sağlık çalışanı memur adayı iseniz sözleşmeniz feshedilecektir.
Olayla ilgili hassasiyetlerinden dolayı hastane başhekimine ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz. Doğruyu yapan yetkililere hakaret etmek kimsenin haddine değildir.
Bu değil,
BU BAŞ HEKİM YARDIMCISI DERHAL GÖREVİNİ TERK ETMELİDİR. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu