Toronto Üniversitesi araştırmacıları tarafından bin 10’den fazla iştirakçi ile gerçekleştirilen çalışma kan şekerini dengelemek ve kolesterol düzeyini düşürmek için günde iki yemek kaşığı balın yararlı olabileceğini gösterdi. Pekala, en çok hangi bal iştirakçilerde hastalık riskini azalttı, gelin birlikte öğrenelim…
Kaynak: https://www.indyturk.com/node/578066/…
Yeni yapılan araştırmaya nazaran günde iki yemek kaşığı bal şeker ve kolesterol üzere çok fazla şeker tüketmekle bağlantılı hastalıklara yakalanma riskini azaltabileceğini gösterdi.
Sağlıklı beslenen bireylerden oluşan iştirakçiler üzerindeki tesiri ölçüldü.
Araştırmacılar bal tüketiminin açlık kan şekeri seviyesinde ve kandaki, “kötü kolesterol” olarak da bilinen düşük yoğunluklu lipoprotein sayısında önemli oranda düşüşlere yardımcı olduğunu tespit etti.
Ancak çalışma sırf tek bir bitki kaynağından elde edilen balın faydalı tesirleri olduğunu buldu.
Ancak bal, 65 santigrat derecenin üzerinde ısıtılınca sıhhate faydalarının birçoklarını kaybediyor bu yüzden soğuk tüketilmesine ihtimam gösterilmesi gerektiğinin altı çiziliyor.
Şeker tüketmemeniz gerekiyorsa bal konusunda da aynı titizlikte olmalısınız.